Mod de preparare Tort Gaby

Blatul:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri ; albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar. 
  2. Se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile, impreuna cu esenta de vanilie.
  3. Se cerne faina impreuna cu cacaua si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor. 
  4. Se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit.

Crema: 

  1. Ouale, zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de abur pana la proba de fir( atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
  2. Se adauga cacaua si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina Rama pana ce o incorporam pe toata.
  3. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
  4. Blatul racit se taie in 3 foi, se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema.
  5. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: ciocolata frisca si margarina se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.
  6. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca. Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.
  7. Eu am folosit cale din pasta de lapte praf si miere.