Mod de preparare Tort glazurat

  1. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana cand se dizolva si se obtine o compozitie omogena.
  2. Se adauga treptat faina, praful de copt si zaharul vanilat, esenta de rom si cacaoa, amestecandu-se foarte bine.
  3. Intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga compozitia obtinuta si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
  4. Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se pun intr-un vas la baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa.
  5. Se lasa la racit.
  6. Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma, dupa care se adauga cacaoa, plicul de ciocolata calda si esenta de rom.
  7. Pentru glazura se topeste ciocolata la baie de aburi impreuna cu samantana si margarina.
  8. Inainte de a se da jos de pe foc se adauga si cacaoa si se amesteca bine.
  9. Blatul se taie in 2 si se umple cu crema.
  10. Pe deasupra se rastoarna glazura si se niveleaza cu o spatula.