Mod de preparare Tort gustos si frumos

  1. Preparare crema ciocolata
    Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao.
  2. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase.
  3. Se fierbe pana devine ca o smantana.
  4. Apoi se pune pachetul de margarina Rama si se amesteca pana se topeste margarina Rama si se incorporeaza bine cu restul cremei.
  5. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta si coaja de portocala.
  6. Preparare crema de vanilie:
    Intr-un bol de pun cele 4 linguri cu zahar si se amesteca cu amidonul.
  7. Se adauga 200 ml lapte, din litrul de lapte pe care-l avem, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase amidonul.
  8. Restul de lapte se pune la fiert, cand a fiert se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste ciocolata.
  9. Dam focul la minim si peste laptele cu ciocolata se adauga amidonul.
  10. Se amesteca intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
  11. Se lasa pe foc pana cand amestecul se ingroasa bine (vezi foto) iar apoi se da la racit
    Intre timp, cat se raceste crema fiarta, mixam margarina (care a fost lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  12. Peste margarina Rama mixata se pune, putin cate putin, crema racita.
  13. Crema obtinuta eu am impartit-o in doua parti.
  14. Foile de blat de insiropeaza cu siropul facut si peste doua din foi se pune crema obtinuta.
  15. Se da la rece si intre timp facem foile de blat.
  16. Preparare foile de blat:
    Ouale se bat bine bine cu zaharul vanilat si cu zaharul, turnandu-l treptat.
  17. Cand ouale sunt batute spuma adaugam laptele si uleiul, putin cate putin si alternandu-le.
  18. Se adauga faina cu praful de copt si turnam treptat, pana obtinem un aluat ca smantana de gros.
  19. Punem lingurile cu cacao si esenta de rom, impartim in 3 si coacem 3 foi.
  20. Foile se coc la foc mediu primele 5 minute apoi inca 10 minute la foc mic, faceti testul cu scobitoarea inainte de a scoate foile.
  21. E posibil sa dureze mai mult.
  22. Racim foile de blat, racim cremele si incepem asamblarea.
  23. Nu uitati sa va preparati un sirop pentru insiroparea blaturilor sau poti –o faci cu suc natural de fructe
    Punem o foaie de blat- insiropare- crema de ciocolata- foaie de blat-insiropare- crema de vanilie- blat- insiropare- crme ole- frisca.
  24. Se da la rece cateva ore si apoi se serveste langa o cupa cu sampanie
    Pofta buna!.