Mod de preparare Tort iepuras cu ciocolata alba

 1. Pasul 1

  Ungeti baza si marginile a 2 forme de 18cm cu Rama Maestro Savoare de Unt si presarati faina. Preincalziti cuptorul la 180 grade C.

 2. Pasul 2

  Frecati Rama Maestro Savoare de Unt impreuna cu zaharul pana ce capata o textura cremoasa si aerata.

 3. Pasul 3

  Bateti bine ouale cu esenta de vanilie, unul cate unul. Adaugati faina, praful de copt si ciocolata alba razuita.

 4. Pasul 4

  Impartiti amestecul in mod egal intre cele 2 tavi si coaceti, in cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute pana ce capata o culoare aurie. Transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se racoreasca.

 5. Pasul 5

  Intindeti martipanul alb si taiati cu ajutorul unor forme circulare, 2 cercuri pentru ochi. Adaugati cicoolata neagra, topita, pentru pupilele din ochi si lasati sa se intareasca.

 6. Pasul 6

  Asezati hartia de copt pe blatul de lucru si trasati conturul urechilor si al gurii. Puneti ciocolata topita intr-un pos si turnati in formele trasate, gura si urechile, intinzand cioclata cu un cutit. Puneti la frigider sa se intareasca.

 7. Pasul 7

  Odata ce s-a intarit puneti ciocolata alba intr-un pos si adaugati un strat de ciocolata alba peste, apoi presarati deasupra bombonelele roz in centrul urechilor si dati la frigider sa se raceasca.

 8. Pasul 8

  Pregatiti glazura: amestecati Rama Maestro, zaharul pudra si esenta de vanilie pana la omogenizare. Adaugati apa fiarta si racita si obtineti o consistenta cremoasa, usor de intins.

 9. Pasul 9

  Puneti un strat de glazura de vanilie peste unul dintre blaturi si adaugati-l pe-al doilea deasupra. Intindeti glazura pe margini si pe partea de sus si nivelati cu ajutorul unui cutit.

 10. Pasul 10

  Puneti ochii si gura, lipindu-I usor de glazura. Taiati o bezea roz intr-o forma triunghiulara pentru nas si puneti-o pe pozitie. Adaugati o bezea alba in partea opusa, pentru codita iepurasului.

 11. Pasul 11

  La final, scoateti urechile din frigider, faceti 2 crestaturi in blatul de sus si montati urechile pe pozitie. Puneti o picatura de glazura in spatele urechilor inainte de le lipi de blat, pentru a le fixa mai bine.