Mod de preparare Tort imens

  1. Pentru blaturile I-IV  separi ouale, bati albusurile spuma cu zahar, apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente indicate pentru fiecare blat.
  2. Pregatesti pe rand blaturile in tava dreptunghiulara a aragazului, scoti din tava fiecare blat si il lasi la racit.
  3. La blatul V bati albusurile cu zaharul spuma pana se intareste si se obtine bezea, adaugi nuca macinata.
  4. Coci blatul la foc mic in tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Amesteci ingredientele pentru crema I si le fierbi la foc mic pana se leaga.
  6. Lasi sa se raceasca si incorporezi Rama Maestro frecata spuma.
  7. Freci spuma galbenusurile cu zaharul pentru crema II, adaugi laptele si faina si fierbi cu grija pana se ingroasa bine.
  8. Adaugi zaharul vanilat, iar dupa ce se raceste, Rama Maestro frecata spuma.
  9. Aceasta crema o imparti in 3 in vase separate si adaugi in prima parte ciocolata rasa fin, bucatele de ciocolata si stafide; in a doua parte smochinele taiate bucatele si nessul;in a treia parte fructele confiate.
  10. Asezi blatul I (cu nuca) insiropat cu siropul I (de vanilie) si pui peste el crema I (cu nuca).
  11. Peste acesta pui blatul II (cu cacao) insiropat cu siropul II (rom) si crema II (ciocolata cu stafide).
  12. Peste acesta pui blatul III (cu nes) insiropat cu siropul III (cafea) si crema III (nes si smochine).
  13. Peste acesta pui blatul IV (vanilie si migdale) insiropat cu siropul IV (vanilie si migdale) si crema cu fructe confiate.
  14. Peste acesta asezi blatul V.
  15. Se imbraca totul cu frisca.
  16. Se orneaza dupa gustul fiecaruia.