Mod de preparare Tort in doi

  1. Margarina tinuta la temperatura camerei se bate cu zaharul, apoi se adauga ouale, pe rand, unul cate unul.
  2. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul.
  3. In compozitia de oua se adauga faina treptat, laptele si esenta.
  4. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,si se coace in cuptorul preincalzit cca. 30-40 de minute.
  5. Crema 1: se pune smantana intr-o oala pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucati.
  6. Se tine pe foc mic si se amesteca pana la topirea ciocolatei.
  7. Crema 2: Se prepara la fel ca si prima crema doar ca dupa racirea cremei se da la frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul.
  8. Se taie blatul in doua si se insiropeaza cu sirop de visine.
  9. Peste fructe se pune crema de menta.
  10. Se pun cateva visine, apoi deasupra cel de-al doilea blat.
  11. Se orneaza cu frisca si cu flori din comert, sau dupa preferinta si imaginatie.