Mod de preparare Tort in foma de minge

  1. Se incalzeste cuptorul, se tapeteaza doua forme de aproximativ 22 cm cu hartie pergament de copt, se bate margarina Rama inmuiata intr-un bol mare, se pune zaharul si se amesteca bine pana devine subtire si pufos, apoi se adauga ouale pe rand batand bine.
  2. Faina se cerne, cacao, praful de copt si bioicarbonatul, apoi se toarna margarina si zeama de lamaie amestecand bine pentru a forma un aluat fin.
  3. Compozitia se imparte in 2 forme de tort si se coc 30 de minute pana ce blatul devine pufos la mijloc.
  4. Intre timp se face crema, se bate margarina Rama pana devine cremoasa, se adauga zaharul pudra, cacao si se amesteca bine, se subtiaza cu putin lapte daca este nevoie.
  5. Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5 minute, se scoate din forma si se lasa la racit.
  6. Blaturile se taie in jumatate se umplu cu jumatate din crema iar restul se intinde pe margini si deasupra.
  7. Apoi se presara zahar pudra pe o suprafata de lucru si se inting 500 g de glazura, pana devine destul de moale si fina, se modeleaza intr-un rotund mare, de grosimea unei monede, care sa acopere toata suprafata tortului.
  8. Se pune glazura pe tort, se presara zahar pudra in palme si se trec usor peste suprafata glazurii.
  9. Excesul se decupeaza cu un cutit formandu-se din aceasta o minge care se intinde din nou la aceeasi grosime, se decupeaza 24 de hexagoane albe, se framanata restul de 250 g glazura cu suficient colorant cat sa se obtina un negru pronuntat.
  10. Se intinde la aceeasi grosime si se decupeaza 14 hexagoane negre.
  11. Se face un model de minge de fotbal, umezind suprafata din interior a hexagoanelor cu putina apa si se lipesc pe tort una cate una.
  12. La final se amesteca cocosul cu colorant verde se aseaza tortul pe un platou se pune panglica la baza de jur imprejur, apoi se presara cocos verde in jurul tortului.