Mod de preparare Tort in forma de iepure

  1. Tortul in forma de iepure poate fi pregatit pentru Paste, dar poate fi si un tort aniversar pentru copii.
  2. Pentru blat mai intai bateti albusurile spuma.
  3. Adaugati si un varf de cutit de sare.
  4. Dupa ce si-a marit de doua ori volumul, incepeti sa adaugati zahar si galbenusurile.
  5. Incet, incet se adauga si celelalte ingrediente pentru blat.
  6. Amestecati bine, pana cand se omogenizeaza compozitia.
  7. Forma de tort se captuseste cu hartie cerata sau cu faina si ulei.
  8. Puneti aluatul in forma si dati la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.
  9. Dupa ce s-a copt, scoateti blatul, lasati-l sa se raceasca si taiati-l in doua.
  10. Jumatate din blat il veti folosi pentru capul iepurasului, iar cealalta parte o decupati cu o farfurie pentru a forma papionul si urechile.
  11. Se trece apoi la asamblarea tortului in forma de iepure: se pune mai intai crema de lamaie (preparata conform indicatiilor de pe ambalaj), amestecata cu frisca si gelatina.
  12. Peste aceasta crema vine apoi crema de ciocolata, obtinuta din crema de ciocolata amestecata cu lapte, frisca si gelatina.