Mod de preparare Tort Inima de zahar

  1. Mod de preparare BLAT Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se transforma intr o spuma tare. Adaugam zaharul in ploaie si mixam la viteza mare pana cand spuma de oua si zahar devine pufoasa si lucioasa. Galbenusurile le amestecam putin cu cele 8 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi le adaugam in spuma de albusuri de mai sus. Peste faina adaugam praful de copt si cacaoa ,amestecam un pic apoi o adaugam in compozitie putin cate putin. Tapetam fundul unei tavi in forma de inima cu hartie de copt (eu am doar marginea in forma de inima fara fund, pe care o asez pe o tava de aragaz si usor dintr o bucata de hartie de copt decupez forma si ii rasucesc un pic capetele in interior), rasturnam compozitia. Introducem tava la cuptor (incins in prealabil cu 10-15 minute inainte) la 175 grade pentru 20-25 minute (pana trece testul scobitorii). Scoatem, lasam la racit apoi taiem blatul in 2 sau in 3 incepand (in mod circular) cu marginile. SECRET: Daca doriti un blat pufos si galben fara cacao, frecati galbenusurile cu putina sare si dati-le la frigider peste noapte. Blatul va avea o culoare galbena spre portocaliu, naturala.
  2. MOD PREPARARE CREMA GANACHE: 400/450 ml frisca se pun la bain-maire .cand s a incalzit foarte putin adaugam ciocolata rupta in bucati mici,lasam 4-5 secunde apoi amestecam energic(fara a aduce lichidul la fierbere,altfel frisca isi pierde din proprietati). Oprim focul, lasam la racit, apoi bagam la frigider pentru minim 3 ore. Se scoate si se bate cu mixerul intai la viteza mica apoi la viteza mare vre o 10=15 min pana ce crema devine vascoasa. Separat batem si cealalta cantitate de frisca cu mixerul, iar sper sfarsit adaugam pliculetul de intaritor. Stafidele le inmuiem intr o esenta de rom pentru 1 ora. Amestecam crema de ciocolata cu frisca batuta separat, adaugam stafidele inmuiate in rom, apoi dam la frigider pana in momentul folosirii.
  3. MOD PREPARARE SIROP CARAMEL: Se pune apa la fiert, intr-un vas cu fundul plat, adaugam zaharul si il punem la caramelizat la foc mic. Cand acesta se caramelizeaza in totalitate (atentie sa aiba o culoare usor maronie, nu maro inchis) adaugam, apa clocotita, amestecam apoi lasam la fiert pentru 3\4 minute la foc mic.