Mod de preparare Tort irina

  1. 1.
  2. se separa albusurile de galbenusuri ;
    2.
  3. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
    3.
  4. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
    4.
  5. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
    5.
  6. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt ,la foc potrivit.
  7. Crema se prepara astfel: se pun intr-un vas pe foc mic ciocolata rupta in bucati si frisca si se amesteca mereu pana ce toata ciocolata s-a dizolvat fara ca amestecul sa dea in clocot.
  8. Se da la rece pentru 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul la viteza mare.
  9. Crema obtinuta se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
  10. Insiropam prima foaie de blat cu siropul fiert si racit intindem un strat de crema.
  11. apoi punem a doua foaie si pe ea o insiropam.
  12. si tot asa pana ce se termina foile.
  13. Deasupra aplicam un strat subtire de crema si dam tortul la frigider pentru cateva ore.
  14. Preparam glazura astfel :ciocolata alba si cea amaruie se rupe in bucati mici se amesteca cu margarina rama si frisca lichida si se pune la foc mic pana ce se dizolva.
  15. Glazura obtinuta se toarna peste tort (de preferat e sa-l punem pe un gratar) si daca e nevoie ne mai ajutam cu un cutit sa o intindem.
  16. Aceasta glazura se intinde foarte frumos si nu se intareste repede, asa ca nu este nevoie sa lucrati repede ca la glazura de ciocolata.
  17. L-am decorat cu inimioare din pasta de lapte praf.