Mod de preparare Tort joffre cu portocale

  1. Se bat albusurile spuma, adaugandu-se treptat zaharul tos si vanilat.
  2. Pe masura ce spuma se intareste se adauga "in ploaie" faina si apoi uleiul.
  3. Se obtine un aluat pufos care se inmoaie cu cele 5 linguri de apa.
  4. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava de tort unsa si tapetata cu faina.
  5. Se da la foc potrivit 30 de minute.
  6. Forma de tort trebuie sa aiba fund si margini detasabile.
  7. Se prepara galbenusurile de albusuri.
  8. Galbenusurile se freaca cu zaharul tos pana se obtine o compozitie albicioasa si cremoasa.
  9. In aceasta compozitie se adauga cacaoa si margarina.
  10. Se amesteca incontinuu timp de 4 minute.
  11. Separat, in 150 ml lapte se adauga praful de frisca si se mixeaza timp de 5 minute la viteza mare.
  12. Restul 150 ml lapte se amesteca cu continutul de crema pentru prajituri cu ciocolata.
  13. In amestecul de galbenusuri se incorporeaza treptat crema cu aroma de ciocolata, apoi frisca si in cele din urma albusurile batute spuma.
  14. Se obtine astfel o crema de ciocolata, care se da la frigider 15 minute.
  15. Blatul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi este acoperit cu crema in aceasi forma in care a fost copt.
  16. Se da la frigider pentru 3 ore.
  17. Cand este bine racit, marginile formei de tort se indeparteaza, iar tortul se glazureaza cu ciocolata.