Mod de preparare Tort "Lacul Rosu"

Preparare bezea si compozitia de visine: 

  1. Se tapeteaza un platou cu hartie de copt si se aseaza deasupra un inel de torturi uns cu Rama Maestro (diametru 20 cm).
  2. Se zdrobesc bezelele si se aseaza in interiorul inelului.
  3. Se curata visinele de samburi; se pun deoparte 200 gr, resul se taie bucatele.
  4. Se dau in fiert bucatelele de visine cu suc de visine si zahar; se iau de pe foc.
  5. Se dizolva inauntru gelatina.

Inghetata: 

  1. Se bat in bain-marie galbenusurile cu zahar tos si zahar vanilinat; se iau de pe foc si se bat pana se racesc.
  2. Se inglobeaza frisca batuta.
  3. Se aseaza visinele pe bucatelele de bezea; se acopera cu crema de galbenusuri si apoi cu un strat de crema de visine.
  4. Se marmoreaza cu lingura.
  5. Se da tortul la congelator 60 minute.

Glazura: 

  1. Se incalzeste sucul de visine si se dizolva gelatina.
  2. Se aseaza pe tort si se da la congelator peste noapte.
  3. Cu 30 minute inainte de servire, tortul se scoate din congelator si se lasa in interiorul frigiderului.
  4. Se scoate inelul si hartia de copt.