Mod de preparare Tort ''lebada pe lac''

  1. Batem spuma cele 10 albusuri impreuna cu apa. Adaugam zaharul pe rand si continuam sa batem pana la topirea zaharului, apoi adaugam si galbenusurile.
  2. Renuntam la mixer si cu o lingura sau o spatula amestecam usor faina impreuna cu praful de copt.
  3. Punem compozititia intr-o forma rotunda de tort si o coacem la foc mic 50 min.
  4. Crema: preparam budincile, dupa racire amestecam cu margarina si zaharul.
  5. Blatul racit il taiem pe 3 locuri, obtinem 4 felii. Insiropam si umplem cu crema.
  6. Dupa ce am montat tortul, deasupara pe o parte din foaia ce o avem suplimentar decupam 3 triungiuri.
  7. Cu un pahar nu prea mare decupam varful de la mijlocul blatului si doua dintre felii le montam pe tort pentru a crea lacul pentru lebada noastra.
  8. Imbracam tortul in frisca si decoram cu fructe. Din mar facem o lebada, frisca de pe lac o coloram cu o picatura de colorant albastru.
  9. Punem apoi peste fructe gelatina si dam tortul la rece cateva ore.