Mod de preparare Tort “LENUS”

  1. Pentru inceput facem crema: praful de budinca de vanilie se fierbe cu 1/2 l lapte si 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca coaja si se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu un pachet de Rama Maestro .
  2. Se separa galbenusurile si se amesteca cu zaharul si gelatina (se lasa 30-60 min, pana se umfla gelatina). Aceasta compozitie se fierbe pe baie de aburi 20 min. pana devine un sirop gros.
  3. Cand este caldut siropul se amesteca cu albusurile batute spuma si cu ¾ din frisca. Rezulta un blat cremos.
  4. Intr-o cratita de 3 kg se aseaza un celofan (si pe lateral). Fructele se scurg bine si se taie cubulete mici si se amesteca toate.
  5. Punem in cratita: un strat de fructe, jumatate din crema peste fructe, jumatate din cantitate de blat cremos, apoi piscoturile insiropate in zeama de la compot, unul langa altul. Apoi iar fructe, jumatate din crema peste fructe, jumatatea ramasa din blatul cremos, piscoturi insiropate.
  6. Se lasa la frigider 12-24 ore pentru a se intari. Se rastoarna pe platou, se scoate celofanul si se orneaza cu restul de frisca si felii de portocale.