Mod de preparare Tort linzer

  1. Se face o coca, destul de consistenta, din faina frecata bine cu margarina Rama calduta, apoi cu zaharul, 1 ou, scortisoara, cuisoare, migdale, esenta de vanilie, sare, zeama de la 1/2 lamaie.
  2. Se separa in doua coca si se lasa la rece 30 de minute.
  3. Se unge bine cu margarina o forma mare de tarta.
  4. Jumatate din coca se preseaza bine in tava, apasand cu mainile, iar deasupra ei se intinde egal gemul.
  5. Din restul de coca se intinde o foaie de circa 5 mm grosime.
  6. Din ea se taie intai fasii de 1,5 cm latime, care se pun peste gem ca niste zabrele nu foarte apropiate.
  7. La sfarsit se mai taie fasii ceva mai late care se pun pe margine, de jur imprejur.
  8. Se pensuleaza fasiile cu 1 ou batut si se presara cateva migdale tocate.
  9. Se coace in cuptor la temperatura medie, timp de circa 1 ora, pana s-a rumenit deasupra.
  10. Se serveste rece, presarat cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.