Mod de preparare Tort magic

Preparare blat:

  1. Gălbenusurile se separă de albusuri si frisca se bate.
  2. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 gr. zahăr si cu continutul sticlutei de rom.
  3. Se freacă gălbenusurile cu sarea si 100 gr. de zahăr, până obtinem o cremă spumoasă.
  4. Separat se bat albusurile, adăugând treptat restul de zahăr până când arată ca o bezea.
  5. Pentru ca blatul să iasă cât mai pufos, în spuma de albusuri se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a se întări.
  6. Se toarnă albusurile peste gălbenusuri, se amestecă usor de jos în sus, ca să nu-si piardă din volum si se adaugă făină treptat.
  7. O formă unsă cu margarina Rama se îmbracă în hârtie( foaie de copt ), în ea se toarnă compozitia si se pune la cuptor, la foc potrivit.
  8. Când este gata, se lasă la răcit si se taie în patru felii pe orizontală.

Preparare crema :

  1. La 1 pachet de stilla dolce adăugăm 250 gr. lapte si se bate cu mixerul până se obtine o cremă întărită.
  2. Astfel obtinem 3 creme în 3 vase diferite, cremă de liqueur, cremă de vanilie si cremă de ciocolată.
  3. Ananasul se taie în cubulete mici în totalitate, iar căpsuni păstrăm 14 la 16 întregi de mărime mică (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.

Asamblare si decorare:

  1. Feliile de blat se însiropează.
  2. Între prima si a doua felie de blat se pune un strat de cremă de liqueur, si un strat de ananas cubulete.
  3. Între a doua si a treia felie de blat se pune un strat de cremă de ciocolată si un strat de căpsuni tăiate cubulete.
  4. Între a treia si a patra felie de blat se pune un strat de cremă de vanilie si un strat de fructe tăiate cubulete, ananas si căpsuni în proportii egale.
  5. După aceea se ornează cu friscă pe toată suprafata.
  6. Deasupra ornăm cu căpsuni întregi si cubulete de ananas.