Mod de preparare Tort magnas

  1. Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul batand mereu, apoi se adauga galbenusurile si la sfarsit faina amestecand usor cu o paleta de jos in sus.
  2. Se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic in jur de 30 minute.
  3. La fel se procedeaza si cu blatul cu cacao.
  4. La crema-Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se bat pe aburi pana se ingroasa, se ia crema de pe foc si se mai bate din cand in cand pana se raceste.
  5. Margarina Rama lasata la temperatura camerei, se mixeaza bine si apoi se amesteca cu crema de oua.
  6. Se imparte crema in doua parti, intr-una se pune cacao si cealalta se poate lasa asa, sau se mai adauga esenta de vanilie dupa gust.
  7. Blaturile se stropesc cu sirop facut din zahar apa si vanilie, se intinde crema maro peste blatul alb, se taie fasii de cate 6-7 cm si se presara bucatele de ciocolata.
  8. Crema alba se intinde peste blatul maro, se taie la fel fasii de 6-7 cm si se presara fructe.
  9. Se ia o fasie dintr-un blat si se ruleaza, se pune in mijlocul platoului in care vine asezat tortul, apoi se pun in jurul lui si celelalte felii alternad alb -maro.
  10. Se inveleste in folie si se lasa la rece 2 ore.
  11. Se orneaza dupa preferinta cu frisca si fructe.