Mod de preparare Tort marmorat

  1. Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu hartie de copt. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu un facalet.
  2. Se topeste margarina Rama, la foc mic, se adauga scortisoara si biscuitii sfaramati si se framanta cu mainile.
  3. Se intinde amestecul pe fundul formei de tort, astfel incat sa acopere si o margine mica. Se lasa 15 minute la frigider.
  4. Se paseaza cu mixerul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat crema de mascarpone si smantana. Se pune jumatate din amestec intr-un al doilea vas.
  5. Se preancalzeste cuptorul la 180 C.
  6. Se topeste ciocolata si se adauga impreuna cu praful de cacao peste una din creme, apoi aceasta se toarna in forma de tort, iar suprafata se netezeste.
  7. Se toarna deasupra a doua jumatate de crema, apoi cu o furculita, se amesteca usor cele doua creme, pentru a obtine un model "marmorat".
  8. Se baga la cuptor si se coace 60 de minute. Se scoate, se lasa la racit in forma, apoi se pastreaza la frigider pana la servire.