Mod de preparare Tort Medovik

  1. Intr-o cratita sau bol termorezistent se bat ouale, se adauga zaharul, Rama Maestro Savoare de Unt si mierea, amestecand cu o lingura.
  2. Se pune cratita pe baie de aburi, amestecand periodic timp de cca 15 min.
  3. Se ia cratita cu amestec de pe aburi si se adauga bicarbonatul de sodiu stins, amestecand bine si care apoi se pune la loc pe aburi.
  4. Se amesteca continuu timp de 5 min, pana se mareste compozitia cam de 2 ori.
  5. Se adauga faina si se framanta aluatul.
  6. Se taie din aluat cam 7 bucati(bile) sau in functie de dimensiunea dorita, avand grija sa fie la cald restul aluatului pana se lucreaza fiecare foaie. Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie rotunda, trebuie sa fie subtire, cam de 1,5mm.
  7. Se coace fiecare foaie pana se face aurie (cam 3 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade).
  8. Crema: Se mixeaza smantana cu zaharul pana se dizolva zaharul si crema se tine pe lingura. Se da la rece pt cel putin 30 min.
  9. Se ung bine cu smantana foile de tort, adaugand intre ele nuci maruntite sau macinate fin. Optional se pot adauga si visine conservate sau alte fructe mai acrisoare, pentru a contrabalansa gusturile.
  10. Deasupra, dupa ce s-a pus ultima foaie, se pune din abundenta smantana si se niveleaza de jur imprejur, inclusiv lateralele. Se decoreaza dupa preferinte (nuci caramelizate, fructe de padure).
  11. Se da la frigider pentru 6-7 ore sau peste noapte sa se inmoaie, astfel devenind mult mai bun. Daca nu se decoreaza deasupra, se poate improspata la servire cu un alt strat de smantana.