Mod de preparare Tort merengue cu zmeura
- Se unge o forma de tort (diametru de 24 cm) si se tapeteaza apoi atat baza cat si marginile cu hartie de copt.
- Hartia trebuie sa stea cat se poate de bine intinsa.
- Pentru inghetata, se asaza intr-un castron cu pereti inalti zmeura, cu 75 ml apa si 250 g zahar si se paseaza cu blenderul.
- Se pun deoparte 3 linguri de compozitie.
- Restul de piure de zmeura se asaza in forma pregatita.
- Aceasta se asaza la congelator (-18 grade C) si se lasa sa se intareasca bine inghetata.
- Frisca se bate cu zahar vanilat si 50 g zahar.
- Se scoate forma de la congelator si compozitia alba si se asaza deasupra celei rosii intarite.
- Se da din nou la congelator.
- Pe un platou se asaza un inel pentru torturi (24 cm in diametru).
- Se zdrobesc bezelele si se asaza in interiorul inelului, pe post de blat.
- Se unge cu 3 linguri compozitie de zmeura.
- Se scoate forma din congelator; continutul ei se desprinde cu o paleta si se asaza cu grija peste blatul de bezele.
- Se da din nou la congelator.
- Se scoate forma din congelator si se asaza un strat de boabe de zmeura peste cel de inghetata alba.
- Se introduce apoi tortul la frigider.
- Praful Tort Gelee se amestecda intr-o oala cu zahar si 250 ml de apa; se dau in fiert, amestecand si se lasa sa fiarba, conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Glazura rosie se lasa sa se racoreasca putin si se asaza apoi pe stratul de zmeura, cu o lingura, dinspre centru spre margini.
- Se da la frigider.
- Tortul se serveste ornat cu rozete de frisca batuta peste care se asaza boabe de zmeura.
- Ceea ce nu se consuma imediat trebuie pastrat la congelator.