Mod de preparare Tort merengue cu zmeura

  1. Se unge o forma de tort (diametru de 24 cm) si se tapeteaza apoi atat baza cat si marginile cu hartie de copt.
  2. Hartia trebuie sa stea cat se poate de bine intinsa.
  3. Pentru inghetata, se asaza intr-un castron cu pereti inalti zmeura, cu 75 ml apa si 250 g zahar si se paseaza cu blenderul.
  4. Se pun deoparte 3 linguri de compozitie.
  5. Restul de piure de zmeura se asaza in forma pregatita.
  6. Aceasta se asaza la congelator (-18 grade C) si se lasa sa se intareasca bine inghetata.
  7. Frisca se bate cu zahar vanilat si 50 g zahar.
  8. Se scoate forma de la congelator si compozitia alba si se asaza deasupra celei rosii intarite.
  9. Se da din nou la congelator.
  10. Pe un platou se asaza un inel pentru torturi (24 cm in diametru).
  11. Se zdrobesc bezelele si se asaza in interiorul inelului, pe post de blat.
  12. Se unge cu 3 linguri compozitie de zmeura.
  13. Se scoate forma din congelator; continutul ei se desprinde cu o paleta si se asaza cu grija peste blatul de bezele.
  14. Se da din nou la congelator.
  15. Se scoate forma din congelator si se asaza un strat de boabe de zmeura peste cel de inghetata alba.
  16. Se introduce apoi tortul la frigider.
  17. Praful Tort Gelee se amestecda intr-o oala cu zahar si 250 ml de apa; se dau in fiert, amestecand si se lasa sa fiarba, conform indicatiilor de pe ambalaj.
  18. Glazura rosie se lasa sa se racoreasca putin si se asaza apoi pe stratul de zmeura, cu o lingura, dinspre centru spre margini.
  19. Se da la frigider.
  20. Tortul se serveste ornat cu rozete de frisca batuta peste care se asaza boabe de zmeura.
  21. Ceea ce nu se consuma imediat trebuie pastrat la congelator.