Mod de preparare Tort mozaic

  1. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, frecate cu un praf de sare apoi faina si se amesteca cu lingura de lemn, de jos in sus.
  2. Se pune compozitia de blat la copt, in cuptorul preincalzit, intr-o forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt.
  3. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit, apoi se taie in 3 foi.
  4. Prima foaie se insiropeaza si se adauga un strat de crema de ciocolata, apoi a doua foaie si ea se insiropeaza peste care se pune frisca batuta in care am adaugat dulceata.
  5. La final se pune si ultima foaie pe care o insiropam, iar tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema de ciocolata.
  6. Se decoreaza cu fisca dupa indemanarea fiecaruia.