Mod de preparare Tort nemtesc cu quark

  1. Separi ouale iar albusurile se bat spuma.
  2. Dupa ce s-au transformat in spuma le adaugi zaharul, le mai bati cat sa se topeasca zaharul si apoi le adaugi galbenusurile, faina si bicarbonatul.
  3. Iese un aluat molcut pe care il torni intr-o tava rotunda, unsa si tapetata si-l coci la foc potrivit.
  4. Dizolvi gelatina conform instructiunilor de pe pliculet, mai intai in apa rece, dupa care numai dizolvata - asa o pui pe foc la bain-marie.
  5. Separi ouale, albusurile le bati spuma iar galbenusurile le amesteci bine cu zaharul simplu si vanilat dupa care le adaugi quark-ul sau iaurtul.
  6. Dizolvi gelatina pe baie de aburi si dupa ce s-a racit putin o adaugi in galbenusuri.
  7. Amesteci, lasi 1 min sa se intareasca, apoi adaugi frisca si albusurile spuma.
  8. Intre timp s-a racit blatul si il asezi in forma definitiva: pui un strat mai subtire de crema quark, fructele taiate cubulete si torni al doilea strat mai inalt de crema.