Mod de preparare Tort noapte de vis

  1. Pentru blatul 1, bati albusurile spuma tare. Pui zaharul si bati in continuare pana se dizolva, apoi adugi treptat galbenusurile frecate cu un praf de sare, nucile, pesmetul, faina si aromele.
  2. Dupa fiecare adaugare, ameteci usor de sus in jos.
  3. Torni compozitia intr-o forma rotunda, in prealabil unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coci blatul 35 min, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu.
  4. Pentru blatul 2 procedezi la fel ca la blatul 1.
  5. Penrtu crerma 1, freci spuma margarina cu 100 g zahar. Bati spuma tare albusurile cu zaharul ramas si le incorporezi in crema impreuna cu ciocolata rasa.
  6. Dai crema la rece, pentru 30 min.
  7. Pentru crema 2: La bain-marie, fierbi ouale, zaharul, laptele si faina pana se ingroasa.
  8. In margarina frecata spuma, incorporezi treptat nesul, esenta, alunele si compozitia fiarta si racita.
  9. Dai crema la rece pentru 20 min.
  10. Tai fiecare blat racit in trei foi, pe care le insiropezi cu zeama compotului de ananas.
  11. Asamblezi partea de jos a tortului alternand o foaie din blatul 1 cu crema 1, o foaie din blatul 2 cu crema 2.
  12. Decupezi foile de blat ramase dupa conturul unei farfurii cu diametrul de 4-5 cm mai mic.
  13. Alternand culorile, suprapui blaturile umplute cu creme diferite. Imbraci tortul in frisca.
  14. Inmoi gelatina in 50 ml apa rece. Dupa 10 min topesti la bain-marie gelatina impreuna cu ciocolata.
  15. Torni jeleul intr-o tavita in strat de 4-5mm si il dai la rece. Decupezi stelute si alte forme din jeleul de ciocolata si ornezi tortul.