Mod de preparare Tort om de zapada

  1. Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si uleiul se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
  2. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.
  3. Dupa ce se racesc, blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalalt se inlatura surplusul, pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).
  4. In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem "varful bulgarelui", il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat "bulgarele mare" in 3).
  5. Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.
  6. Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune, dar folosim o ceasca drept suport.
  7. A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.
  8. Topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi.
  9. Nivelam cu cutitul.
  10. Dam 5 min la frigider, apoi le acoatem si punem nuca de cocos, pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa.
  11. Dam din nou la frigider.
  12. Intr-o hartie de briosa turnam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie, si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnal peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pt a o putea fixa in omul de zapada mai bine).
  13. Nasul si gura eu le-am facut din sugus.
  14. Toate le tinem "dezasamblate" pana aproape de ora servirii.
  15. Eu le-am "asamblat" inainte cu 5 min de servire.