Mod de preparare Tort padurea neagra

  1. Amesteci ingredientele pentru blatul alb, modelezi aluatul sub forma de bila, il invelesti in folie de stniol, si il pui la rece pentru cel putin 30 min.
  2. Pentru pandispan, bati ouale cu zaharul intr-un vas pe bain-marie, pana obtii o crema de culoare deschisa.
  3. Iei vasul de pe foc si amesteci usor pana ce se raceste.
  4. Topesti margarina intr-un ibric si o dai deoparte.
  5. Tapetezi o forma de tort, apoi incorporezi in compozitia de ou faina, amidonul, cacaua, adaugand treptat si untul topit.
  6. Torni aluatul in forma si coci 35 min, il lasi la racit si il tai in treiiii, pe orizontala.
  7. Intinzi aluatul alb si il intepi cu o furculita pe toata suprafata si il coci la cuptor 15 min sa fie rumen.
  8. Intre timp pregatesti umplutura:dai visinele printr-o strecuratoare si pastrezi sucul.
  9. Pregatesti gelatina asa cum scrie pe plic.
  10. Pui 250 ml suc visine si il incalzesti impreuna cu praful de cuisoare si batonul de scortisoara.
  11. Dupa cateva minute inlaturi scortisoara si pui gelatina lichida.
  12. Ungi blatul alb cu coniac amestecat cu sirop de zhar, dulceata de visine si acoperi cu un blat de pandispan.
  13. Insiropezi cu coniac amestecat cu sirop de visine, apoi cu jumatate din cantitatea de umplutura cu gelatina.
  14. Deasupra asezi cateva visine,peste care intinzi frisca batuta spuma amestecata cu intaritor.
  15. Continui asa cu restul blaturilor.
  16. Cu frisca ramasa ungi tortul pe toata suprafata si il poti decora cu fulgi de ciocolata si visine din dulceata sau compot.