Mod de preparare Tort Pansy

  1. Cele 6 abusuri se bat spuma, apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.
  2. Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.
  3. Forma de copt se imbraca cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat, dupa care se da la cuptorul incins la 250*, timp de 10 minute, apoi se scade temperatura la 200 * pentru alte 10-15 minute, pana aluatul se desprinde de margini.
  4. Crema se face la bain marie: cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa) se fierb, amestecand continuu, pana ce se leaga crema, lingura ramanand glasata.
  5. Se adauga coaja de portocale zaharisita,( daca nu aveti, cu o zi inainte, taiati cu cutitul de legume coaja de portocala, numai partea portocalie, taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi) iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.
  6. Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul.
  7. La sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.
  8. Asamblarea tortului: blatul, dupa ce sa racit se taie in 3, se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare.
  9. Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina, din 250 ml suc, 3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.
  10. Se lasa la rece sa se intareasca glazura, apoi se orneaza lateralele cu frisca.