Mod de preparare Tort pentru o floricica

  1. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul.
  2. Se bate bine pana se topeste zaharul.
  3. Galbenusurile se freaca cu ulei foarte bine, apoi se pun peste albusuri, amestecam usurel.
  4. Se pune praful de copt stins cu otet (apa minerala sau zeama de lamaie, ce aveti la indemana).
  5. Ungem o forma si punem hartie de copt, punem la copt blatul in cuptorul cald.
  6. Punem la topit ciocolata bucati in 600 ml frisca, pe foc.
  7. Cand s-a topit ciocolata lasam crema sa se raceasca foarte bine, la frigider si apoi o batem cu mixerul foarte bine, adaugam in ea si pliculetul de gelatina dizolvat in apa.
  8. Taiem blatul racit in 3 si punem in aceeasi forma in care l-am copt folie alimentara, un blat, cel de la fund (o sa vina deasupra la rasturnare), il insiropam un pic (apa, zahar si arome dupa plac) punem o parte din crema, al doilea blat si iar insiropam, apoi restul de crema si ultimul blat.
  9. Acoperim tortul cu folie si dam la rece pentru vreo 2 ore, sa se intareasca bine crema.
  10. Modelam in acest timp trandafirasii si ne pregatim restul de frisca pentru decor.
  11. Rasturnam pe un platou tortul, il acoperim frumos cu frisca si apoi decoram cu floricele si creioane dupa imaginatie.