Mod de preparare Tort polar

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine, se adauga apoi zaharul si galbenusurile frecate cu un praf de sare si se mixeaza in continuare.
  2. Se adauga faina in compozitie, in ploaie, si se amesteca cu o spatula sau lingura de lemn, usor, de jos in sus. 
  3. Se coace compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit.
  4. Intre timp se prepara crema. 
  5. Galbenusurile se freacă cu zahărul praf, ciocolată menaj topită, laptele şi se adaugă pe rând in amestec.
  6. Se bat albuşurile spumă cu 2-3 linguri de zahăr şi 400 gr de margarina se freacă spumă.
  7. Blatul se taie rotund, se poate insiropa cu un sirop format din apa, zahar  si esenta de rom, si se pune o felie intr-o cratita sau o forma cu peretii detasabili. 
  8. Se pune crema deasupra si apoi al doilea blat insiropat. Se poate orna cu frisca si ciocolata de menaj rasa.
  9. Se pune la frigider 2 ore inainte de servire.