Mod de preparare Tort "prietenii mei"

Blat

  1. Se amesteca faina cu praful de copt si toate celelalte ingrediente, in fara de visine.
  2. Se amesteca rapid cu mixerul, apoi se bat 2 min. la viteza cea mai mare.
  3. Se toarna intr-o forma de 26 cm. si se coace 25 min.
  4. Se lasa sa se raceasca.

Jeleu

  1. Se amescteca fructele cu zaharul si se incalzesc pe foc.
  2. Cand sunt inca calde, se adauga gelatina hidratata.
  3. Se toarna intr-un castronel cu fundul rotund si se lasa la racit.

Mousse

  1. Se fierb 65 ml lapte cu 65 ml frisca.
  2. Se bat galbenusurile cu zahar si se adauga laptele si frisca calde.
  3. Se amesteca ciompozitia la bain-marie pana se ingroasa.
  4. Se adauga ciocolata si se lasa sa se topeasca.
  5. Cand se raceste se aduga in amestec frisca batuta.

Asamblare si decorare

  1. De jur imprejurul blatului semonteaza un inel de tort.
  2. Peste blat se rastoarna jeleul de fructe, iar apoi mousseul de ciocolata.
  3. Se lasa tortul la frigider 4 ore, apoi se decoreaza.