Mod de preparare Tort prima zapada

  1. Cuptorul se incinge la 180 grade C.
  2. Se decojesc si se paseaza cartofii.
  3. Se separa ouale.
  4. Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar.
  5. Se adauga faina, amidon, praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nuci, 2 linguri de rom, ciocolata tocata si piureu de cartofi.
  6. Albusurile se bat cu 100 gr zahar si se inglobeaza in compozitie.
  7. Aluatul se coace intr-o forma unsa si tapetata cu pesmet 50 min.
  8. Se lasa sa se raceasca si se taie pe 2 niveluri.
  9. Se amesteca restul de rom cu suc de portocale si cu jumatate din acest amestec se insiropeaza blatul de jos.
  10. Se amesteca ricotta cu lichior, suc si zahar.
  11. Se dizolva gelatina si se inglobeaza.
  12. Se da la rece.
  13. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml frisca batuta si mandarinele din compot.
  14. Se aseaza pe blat si se acopera cu al doilea nivel, care se insiropeaza si el.
  15. Se da tortul la rece 3 ore.
  16. Se decoreaza apoi cu restul de frisca, fistic, felii de mandarine si figurine din zahar sau martipan.