Mod de preparare Tort printese

  1. Se separa albusurile de galbenus, albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar, pana obtinem o spuma ca de bezea, galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar.
  2. Amestecam lejer cele doua compozitii, apoi punem faina cernuta si amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata.
  3. Se toarna compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
  4. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb, dupa racire se adauga razatura de lamaie.
  5. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza, apoi punem gelatina la inmuiat in 200 ml de apa rece.
  6. Dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbenusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.
  7. Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena.
  8. Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.
  9. Blatul astfel obtinut se taie in 2 si se decupeaza cu o forma rotunda, cele 2 foi rezultate, astfel sa formam rochita printesei.
  10. Cercurile rezultate se pun intr-un castron, punem primul cerc, sirop, crema si tot asa facem pana la ultimul cerc, dupa care imbracam tortuletul in putina crema si il lasam la frigider pana se intareste bine.
  11. Rasturnam castronul si scoatem tortuletul apoi incepem sa-l ornam.
  12. Punem papusica in centru iar din pasta de zahar realizam decorurile dupa preferinte.