Mod de preparare Tort pufos cu nuca

  1. Se seapara galbenusurile de albsuri.
  2. Galbenusurile se freaca cu mixerul spuma, apoi se adauga treptat zaharul, uleiul mestecand continuu, margarina Rama topita, apoi se pune apa, faina amestecata cu praful de copt si sarea, esentele, zaharul vaninilat si nuca. Toate astea se amesteca bine de tot.
  3. Separat, frecam albusurile spuma in asa fel incat daca intoarcem vasul invers sa nu curga.
  4. Turnam albusurile batute spuma peste compozitia de galbenusuri si incet cu o lingura de lemn amestecam totul pana se omogenizeaza foarte bine.
  5. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit. Se lasa circa 35-40 de minute la foc mediu.
  6. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 2 sau in 3, se insiropeaza cu apa calduta+zahar, se prepara crema de ciocolata in care eu am pus si ciocolata topita, se umple tortul si se orneaza dupa plac.
  7. Eu am pus si felii de portocale deasupra.