Mod de preparare Tort racoros cu kiwi

  1. Intr-un vas mic, metalic, puneti gelatina peste care turnati 50 ml apa.
  2. O lasati sa se inmoaie (capata un aspect buburuzat).
  3. Intre timp pregatiti frisca asa cum scrie pe plic.
  4. Radeti coaja de la lamai.
  5. Amestecati iaurtul cu frisca, zaharul, zeama si coaja de lamaie.
  6. Puneti vasul cu gelatina inmuiata pe foc mic si mestecati continuu pana capata aspectul unui lichid limpede, transparent.
  7. Incorporati gelatina in crema de iaurt cu frisca si dati-o la rece.
  8. Curatati fructele de kiwi de coaja si le taiati felii.
  9. Imbracati vasul in care vreti sa faceti tortul in folie de aluminiu sau folie alimentara.
  10. Asezati in interior felii de kiwi pe fundul si pe peretii vasului.
  11. Turnati peste ele jumatate din crema preparat, asezati peste ea o felie de blat, turnati apoi cealalta jumatate de crema si puneti peste ea inca o felie de blat.
  12. Dati tortul la frigider pt. 2-3 ore.
  13. Inainte de consum, rasturnati tortul pe un platou si presarati pe marginea laterala nucile maruntite.