Mod de preparare Tort Regal

  1. Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare. Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile si laptele, peste care se toarna bezeaua. Acum se adauga praful de copt, dupa care se separa compozitia in doua vase: intr-unul se adauga 2 linguri de cacao si 2 de faina, iar in cel alb se adauga 4 linguri de faina. Compozitia neagra se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, iar peste ea se toarna cea alba, apoi se da la cuptor 30 de minute la foc mediu (180 de grade). Cand tortul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, abia apoi se taie in doua.
  2. Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul. Din aceasta, vom folosi 3 linguri la crema de branza, iar restul – la ornat.
  3. Crema de branza: Intr-un vas se amesteca branza mascarpone cu frisca, nessul, se rade ciocolata si se amesteca in continuare, pana la omogenizare. Se asaza crema peste baza tortului, se adauga si capacul tortului, apoi se imbraca cu un strat subtire din crema de vanilie.
  4. Crema de vanilie: Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele, faina, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut apoi se ia de pe foc. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa. Acum se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.
  5. Decorul: Se orneaza tortul cu frisca, creand flori si diferite motive. Pofta Buna!