Mod de preparare Tort sacher

  1. Glazura de cacao (ciocolata) se pune intr-un castron (de metal sau plastic) se pune pe baia de aburi si se amesteca pana se topeste, dar temperatura sa nu se ridice la mai mult de 40 grade.
  2. Margarina se amesteca cu 75 gr. de zahar pana devine crema si zaharul s-a topit.
  3. Ouale se separa.
  4. Glazura de cacao se amesteca cate putin cu margarina amestecata cu zahar, dupa care se adauga romul si zaharul vanilat.
  5. Se adauga galbenusurile unul dupa altul peste compozitia de mai sus si se amesteca bine.
  6. Albusurile se bat cu 100 gr, de zahar pana spuma devine tare si luceste.( se poate bate mai intai spuma si se adauga pe rand zaharul- dar eu am facut am pus de la inceput zaharul cu albusurile si le-am batut spuma)
  7. Jumatate din spuma se pune pe compozitia de mai sus si se amesteca.
  8. Faina, praful de copt si cacaua se cerne peste compozitie, dupa care se adauga migdalele si se amesteca toate cu grija.
  9. Restul de spuma se pune peste compozitia de mai sus si si amesteca.
  10. Compozitia se toarna intr-o tava, dupa care se da la cuptor pt. cca. 50-55 minute.
  11. Dupa ce e gata blatul se scoate din cuptor si se lasa in forma sa se raceasca( eu am lasat 10 min.).
  12. Blatul se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet, dupa care se taie blatul de doua ori.
  13. Dulceata de caise se incalzeste si se strecoara cu o stracuratoare.
  14. Blatul de jos se unge cu 50 gr. de dulceata, dupa care se pune blatul din mijloc deasupra, care se unge si el cu dulceata, dupa care se pune ultimul blat deasupra.
  15. Partile laterale se ung si ele cu restul de dulceata.
  16. Glazura de ciocolata se taie marunt si se pune pe baie de aburi sa se topeasca (eu am folosit glazura ce se poate topi la microunde).
  17. Cu aceasta glazura se orneaza tortul.