Mod de preparare Tort sah!

  1. Preparare blat:
    Se separa ouale.
  2. Albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga si galbenusurile pe rand si se incorporeaza bine.
  3. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua, se amesteca bine.
  4. Se imparte compozitia in doua.
  5. O parte ramane alba si in care se adauga esenta de vanilie si o parte o se impreuna cu cacaoa si cu esenta de rom.
  6. Se ia o tava rotunda, mai marisoara, se pune in ea hartie de copt.
  7. .
  8. Se pune compozitia in doua cornete de panza si se traseaza cercuri in tava, un cerc maron, unul alb si asa pana se termina.
  9. Se da tava la cuptor sa se coaca blatul.
  10. Dupa ce s-a copt se lasa deoparte sa se raceasca.
  11. Se taie blatul in trei.
  12. Preparare crema:
    Se bate frisca spuma si se adauga crema de ciocolata in ea.
  13. Se amseteca bine.
  14. Preparare sirop:
    Se amesteca apa cu zaharul pana se topeste si se pune esenta de rom.
  15. Pentru ornat se bate frisca spuma.
  16. Un sfert din frisca batuta se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa.
  17. Asezarea : se pune prima foaie de blat se insiropeaza si se unge cu crema; se pune cea de-a doua foaie si se procedeaza la fel pana la final.
  18. Deasupra se orneaza cu frisca alba , iar peste ea se fac diferite forme cu frisca maron.