Mod de preparare Tort ,,Saint Honore"

  1. Se incinge cuptorul la 200 grade C.
  2. Se unge bine cu Rama Maestro o forma de tort rotunda.
  3. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara.
  4. Se pune faina intr-un castron si se adauga praful de copt; se amesteca.
  5. Se curata/spala fructele de padure- se tamponeaza cu prosoape de hartie.
  6. Se taie Rama Maestro bucatele.
  7. Se da in fiert cu lapte si sare, amestecand continuu cu lingura de lemn.
  8. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga faina, dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului, unde se formeaza o pelicula alba.
  9. Se aseaza aluatul intr-un castron si se lasa sa se racoreasca.
  10. Se inglobeaza pe rand, ouale, cu telul - se bate aluatul pana ce straluceste si se formeaza tepi.
  11. 2/3 din cantitatea de aluat se spriteaza sub forma de cercuri concentrice pe fundul formei de tort.
  12. Se coace la cuptor 35 min.
  13. Se scoate si se lasa la racit.
  14. Restul de aluat se spriteaza sub forma de rozete pe tava dreptunghiulara.
  15. Se coc la cuptor 25 min.
  16. Se scoate tava si se lasa la racit.
  17. Pentru crema, se inmoaie gelatina.
  18. Se dizolva la foc moale.
  19. Se amesteca iaurtul cu 175 gr zahar pudra si se inglobeaza gelatina dizolvata.
  20. Se da la frigider.
  21. In alt vas se bate frisca impreuna cu praful intaritor si zahar vanilinat.
  22. Apoi se inglobeaza cu telul in compozitia de iaurt care incepe sa se intareasca.
  23. Se aseaza pe un platou blatul rotund, peste care se aseaza crema, care se niveleaza cu atentie, fara a ramane bule de aer pe suprafata tortului.
  24. Se aseaza de jur imprejur rozete de aluat si in centrul tortului se aseaza fructele.
  25. Se da tortul la frigider.
  26. Inainte de servire, rozetele se pudreaza cu zahar.