Mod de preparare Tort Sfantul Vasile

  1. Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
  2. Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa dea in clocot, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti si il insiropam.
  3. Crema de unt: Batem cu mixerul untul cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam si cateva seminte de la o pastaie de vanilie, cacaoa si cafeaua si se amesteca bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Avem grija sa pastram 2-3 linguri de crema pentru a face cateva flori ca décor, la final.
  4. Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de crema de unt si bombonele decorative. Pofta Buna!