Mod de preparare Tort spaniol

  1. Se unge o tava cu unt, apoi se presara faina, se incalzeste cuptorul.
  2. Taiati coaja de lamaie in cuburi cu latura de 1/2 cm.
  3. Ciocolata se taie in bucati mari, iar migdalele in felii fine.
  4. Se amesteca coja de lamaie, ciocolata si migdalele cu faina.
  5. Taiati martipanul in bucati, se amesteca martipanul, untul, 30 g de zahar si un galbenus si o jumatate din batonul de vanilie zdrobit.
  6. Adaugati incetul cu incetul restul de galbenusuri.
  7. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.
  8. Se toarna peste galbenusuri, apoi se pune faina si toata aceasta compozitie se pune in tava.
  9. Se coace timp de 45 de minute.
  10. Se lasa la racit.
  11. Gemul se incalzeste si se adauga peste prajitura.
  12. Rupeti ciocolata in bucatele si se topeste, cand s-a racit, glasati prajitura, se lasa 1 ora sa se intareasca, apoi se decoreaza cu flori din martipan (din comert).