Mod de preparare Tort STEAUA

  1. Se face blatul din 4 oua batute separat(se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat cu zaharul), se adauga praful de copt si faina.
  2. Se bate frisca si se opreste cca 5lg pentru ornat.
  3. Se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj ,se pun fructele confiate si daca se prefera se adauga si un pahar de iaurt de fructe de padure pentru culoare si aroma.
  4. Se adauga gelatina si se lasa 3-4 minute.
  5. Cand se intareste se decupeaza blatul in forma de sigla STEAUA, se aseaza in strat gros compozitia de frisca cu gelatina, fructe si iaurt, se pune in strat de 7 cm si se da forma blatului.
  6. Se niveleaza si se aseaza tortul jele in 2 culori, pe rand preparata dupa instructiunile de pe ambalaj.
  7. Se pune bordura de frisca si se consuma rece la zi aniversara.