Mod de preparare Tort stikla sparta

  1. Pregatim din timp jeleul colorat conform instructiunilor, i-l lasam sa se raceasca sil raiem cubulete sau rupt neregulat.
  2. CREMA:
    inmuiem gelatina in 10 linguri apa pentru 10 minute, o punem la topit pe baie marina.
  3. intre timp batem spuma smantana cu o cana zahar si vanilia.
  4. Apoi adaugam cateva linguri din crema in gelatina topita si amestecam in continuare ca sa se incorporeze-n gelatina.
  5. apoi o luam de pe foc si o incorporam in crema turnand un fir subtire.
  6. Intre timp pregatim un vas in care o sa turnam toata compozitia, vasul i-l tapam cu folie transparenta, ca sa e fie mai usor de scos tortul, pentru ca o sa trebuiasca sa rasturnam vasul invers.
  7. incepem sa punem cateva bucatele de pandispan cateva de jeleu colorat si turnam crema, si tot asa in straturi.
  8. Dupa ce am terminat dam tortul la frigider 4-6 ore.
  9. Il scoatem din frigider , punem platul pe care vrem sa avem tortul deasupra vasului in care a fost tinut si rasturnam vasul invers, indepartam folia.
  10. Marginile se pot face cu ciocolata rasa iar deasupra se pot pune alune de padule, o combinatie perfecta.