Mod de preparare Tort Straciatelli

  1. Pentru inceput, pregatiti glazura: rupeti ciocolata in bucatele mici si puneti in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, sau intr-un vas la bain-marie, amestecand pana ce ciocolata s-a topit complet. Adaugati siropul de porumb si amestecati.
  2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu margarina 2 forme de tort cu peretii detasabili, de 20 cm, puneti hartie de copt la baza formelor si ungeti din nou cu margarina.
  3. Taiati ciocolata in bucati mici cu un cutit bine ascutit. Amestecati Rama mit Butter cu 200g de zahar pana cand capata o consistenta cremoasa. Adaugati galbenusurile unul cate unul, apoi iaurtul, amestecand constant. La final adaugati bucatile de ciocolata.
  4. Cerneti faina, impreuna cu praful de copt, in compozitie si amestecati usor.
  5. Separat, bateti albusurile pana cand devin o spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti in continuare. Amestecati albusurile in aluat, cu o lingura de lemn, folosind miscari circulare.
  6. Puneti aluatul in cele 2 forme de tort, si coaceti pentru 20 de minute, apoi scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se racoreasca.
  7. Intre timp pregatiti ganache-ul: rupeti ciocolata bucatele mici, adaugati smantana pentru frisca si romul si puneti-le la bain marie sau la cuptorul cu microunde pentru 50 de secunde. Amestecati si lasati apoi sa se racoreasca.
  8. Cand s-a racit complet, puneti ganache-ul pe blatul de baza, incepand din centrul acestuia, si lasati-l sa se intinda pana aproape de margini. Pastrati o parte din ganache pentru suprafata tortului. 
  9. Lasati ganache-ul sa se intareasca si puneti deasupra cel de-al doilea blat. Acoperiti-l pe acesta cu ganache-ul ramas.
  10. Modelati ciocolata pentru glazura cu mainile, apoi intindeti pe blatul de lucru si folositi sucitorul pentru a obtine o foaie subtire. Puteti presara cacao pe blatul de lucru pentru a nu se lipi de blat.
  11. Acoperiti tortul cu foaia de ciocolata, netezind cu grija suprafata si partile laterale. Taiati surplusul cu un cutit ascutit si modelati restul ciocolatei pentru a decora tortul.