Mod de preparare Tort super cu crema de zahar ars

  1. Prima data am incalzit laptele impreuna cu zaharul.
  2. Separat am amestecat ouale intregi, trebuie amestecate cu lingura sa nu faca spuma.
  3. Am pus in amestec si un plic de ness (e optional).
  4. Intr-o cratita un pic mai inalta, topim zaharul la foc mic, miscand oala circular ca si atunci cand punem aluatul de clatite in tigaie, astfel incat zaharul sa acopere jumatate de oala.
  5. Turnam amestecul de lapte si oua si bagam la cuptor cca 30 de minute.
  6. Aici va sfatuiesc sa va programati un ceas si peste 20 de minute sa va apucati de blat.
  7. Blatul este de pandispan: batem albusurile spuma, apoi adaugam cate o lingura de zahar si batem in continuare pana se topeste.
  8. Obtinem o bezea lucioasa.
  9. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecam, lasam mixerul deoparte si adaugam faina.
  10. Amestecam cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se lase compozitia.
  11. Apoi verificam crema de zahar ars: facem testul sa vedem daca este facuta.
  12. Daca este ok, turnam compozitia de blat peste ea si bagam la cuptor pentru inca 15 minute.
  13. Scoatem, lasam sa se raceasca, punem un platou deasupra si rasturnam.
  14. Lasam oala asa fara sa o miscam si tinem tortul peste noapte la frigider.
  15. Abia a 2-a zi o scoatem ( intre timp siropul de caramel a insiropat blatul ).
  16. Servim ca atare. Pentru un aspect mai frumos putem sa imbracam tortul in frisca.