Mod de preparare Tort teren de fotbal

  1. Nuca, zaharul si apa se pun la fiert, la foc mic.
  2. Se fierb pana scade tot lichidul si se ingroasa.
  3. Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.
  4. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
  5. Dupa ce s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
  6. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia cu nuca in 2-3 reprize.
  7. Compozitia rezultata se imparte in 2 parti si se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 30-40 de minute.
  8. Albusurile se bat spuma tare.
  9. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana compozitia devine teapana si lucioasa.
  10. Se adauga si zeama de limette.
  11. In aceeasi tava in care am copt cele 2 blaturi cu nuca, vom coace si blatul de bezea.
  12. Dam la cuptor la foc mic cu usa cuptorului deschisa pana blatul se aureste si devine crocant.
  13. Cacaoa se amesteca cu zaharul si 1/2 de pahar cu apa.
  14. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam bine dupa fiecare.
  15. Se pune vasul la foc mic (sau pe baine marie) si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase, ca o smantana.
  16. Se da deoparte si se lasa la racit, apoi aromam cu esenta de rom.
  17. Margarina se topeste partial, la microunde, apoi se mixeaza pana se intareste din nou si este pufoasa.
  18. Adaugam cate o lingura din compozitia de cacao si mixam energic.
  19. Repetam operatiunea pana terminam de amestecat cele 2 compozitii.
  20. Vom obtine o crema foarte buna, cu gust intens de cacao.
  21. Blaturile de cacao nu le-am insiropat, am preferat sa ramana asa cum erau, compacte.
  22. Daca preferati blaturile insiropate, puteti insiropa cu sirop de zahar si rom sau sirop de zahar caramelizat.
  23. Am pus primul blat pe un platou, am acoperit cu jumatate din crema, blatul de bezea, cealalta jumatate de crema si cel de-al doilea blat.
  24. Am acoperit cu un strat subtire de frisca, apoi am ornat cu moate de frisca si nuca de cocos verde.