Mod de preparare Tort tiganca

BLAT:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma bine, se adauga zaharul si apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare.
  2. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia de oua. Se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula de jos in sus.
  3. Se adauga nuca macinata si se pune in forma de tort tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit.

CREMA:

  1. Se fierb 200 gr nucă, 200 gr zahăr, şi laptele clocotit pana ramane o crema moale.
  2. Se adaugă un pachet biscuiţi măcinaţi şi putin rom.
  3. După ce s-a răcit se adaugă 200 gr margarina Rama Maestro spumata.
  4. Se pune crema pe cele doua felii ale tortului şi se ornează cu frişcă şi ciocolata rasă.