Mod de preparare Tort tiramisu

  1. Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile, faina amesteata cu praful de copt si apoi cacao.
  2. Zaharul se pune tot o singura data si se stropeste cu 2-3 linguri de apa.
  3. 4 oua intregi se amesteca cu 300 g zahar si 4-5 plicuri de nes. Se fierb jumatate de ora pe baie de abur.
  4. Dupa ce se raceste se adauga un pachet de margarina si 100 g nuca zdrobita.
  5. Daca nu este suficient de tare crema, se pune gelatina.
  6. Se bate frisca lichida si se amesteca cu mascarpone si cu zahar pudra.
  7. Se imparte in 2 parti blatul, pe primul blat se pun visine din compot, apoi crema de mascarpone.
  8. Piscoturile se inmoaie in cafea si se asaza peste crema de mascarpone, apoi se pune crema de nes si ultimul blat.
  9. Se imbraca tortul in frisca.