Mod de preparare Tort trenulet

  1. Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema.
  2. Se adauga margarina si mierea si se pune vasul la baine-marine.
  3. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit.
  4. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur.
  5. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.
  6. Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza.
  7. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.
  8. Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire, sa se vada masa.
  9. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii.
  10. Eu am intins direct pe fundul tavii, mi s-a parut mai usor.
  11. Aluatul se pastreaza acoperit si la loc cald, altfel se intareste.
  12. Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, cat sa devina foaia aurie.
  13. Atentie, se ard foarte usor.
  14. Dupa ce se racesc, devin crocante.
  15. Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra.
  16. Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta fiecaruia, poate fi mai mult sau mai putin.
  17. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca, se adauga nuca macinata si esenta de vanilie.
  18. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.
  19. Cantitatea de crema obtinuta se imparte in tot atatea parti cate foi am copt.
  20. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se pune o foaie, apoi o parte din crema.
  21. Se repeta operatiunea pana se termina foile.
  22. Ultima parte de crema o pastram la frigider pana vom rasturna tortul pe platou, adica cel putin 3 ore.
  23. Se rastoarna tortul pe platou, se unge cu restul de crema si se presara cu nuca macinata.
  24. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.