Mod de preparare Tort vesel

  1. Merele se decojesc, se taie cuburi, se amesteca cu zeama de lamaie.
  2. Se bat ouale cu 150 g zahar, se inglobeaza faina cu praful de copt cernute, se amesteca cu merele cuburi.
  3. Se da la cuptor intr-o forma de tort bine unsa.
  4. Prunele se taie felii, se dau in fiert cu suc de visine, se adauga tort gelee cu 25 g zahar.
  5. Blatul racit se taie in doua, inelul formei de tort se aseaza in jurul unei foi, se pune gemul, se da la frigider 1 ora.
  6. Se inmoaie gelatina, se amesteca iaurtul cu coaja si sucul de portocale si 50 g zahar, apoi se inglobeaza gelatina dizolvata.
  7. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca.
  8. Se aseaza pe stratul de gem si se pune al doilea blat.
  9. Se da la frigider 2 ore.
  10. Apoi se desprinde inelul de la forma de tort si se orneaza cu frisca si mere taiate felii.