Mod de preparare Tort vesel!

  1. Preparare blat: albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  2. Se adauga faina impreunata cu praful de copt, in ploaie si se amseteca bine de sus in jos.
  3. Se pune si esenta de portocale.
  4. Se amesteca bine compozitia si se pune in forma de tort , tapetata cu hartie de copt.
  5. Se da tava la cuptor la foc potrivit.
  6. Se scoate din cuptor cand s-a copt si se lasa sa se raceasca.
  7. Preparare sirop: intr-un vas se pune apa si zaharul si se pune pe foc sa fiarba, se adauga sucul si bucatile de portocala, se fierbe pana da in clocot.
  8. Dupa ce se raceste se strecoara prin strecuratoare.
  9. Preparare crema: ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga si faina.
  10. Laptele se fierbe si se adauga peste compozitia de sus, se amesteca bine si se pune pe foc sa fiarba.
  11. Se amesteca continuu in crema sa nu sa se prinda.
  12. Cand s-a ingrosat se adauga esenta, zaharul vanilinat si margarina si se amesteca pana la omogenizare.
  13. Se lasa sa se araceasca.
  14. Asezarea: se taie blatul in 3 parti.
  15. Prima parte se aseaza pe platou, se insiropeaza cu sirop, apoi se intinde jumatate de borcan de gem de caise; peste gem se intinde crema; se presara peste crema bucatele de portocale fierte in sirop.
  16. Apoi se aseaza cea de-a doua foaie de blat si se procedeaza la fel ca si cu prima.
  17. Deasupra se pune ultima foaie de blat se unge cu crema si apoi se orneaza cu frisca dupa preferinta.