Mod de preparare Tort white mousse

  1. Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanila.
  2. Batem albusurile foarte bine cu un strop de sare.
  3. Adaugam albusurile peste galbenusuri amestecand cu grija de jos in sus si faina amestecata cu praf de copt.
  4. Tapetam o forma de 24 cm cu unt si faina si adaugam aluatul.
  5. Coacem 20 min.
  6. Taiem blatul in 2.
  7. White mousse : Hidratam gelatina.
  8. Frecam galbenusurile cu 100 gr zahar si adaugam laptele.
  9. Punem crema pe foc mic si in momentul cand este foarte fierbinte, stingem focul si adaugam gelatina.
  10. Lasam crema sa se raceasca.
  11. Amestecam branza de vaci cu restul de zahar, vanilia si coaja de lamaie.
  12. Amestecam cele 2 creme si cele 400 gr frisca mixate foarte bine, fixam cercul pentru torturi in jurul primei foi si turnam mousse-ul dupa care lasam tortul la rece pentru 2-3 ore.
  13. Cu spritul facem cateva floricele de frisca, taiam blatul 2 in felii si il sprijinim pe frisca.
  14. Pudram ci zahar.